30 Nisan 2011 Cumartesi

Isırganın Etinden Sütünden Faydalanmak

Bambaşka bir post hazırlarken aklımdan geçen düşünceleri yazıya dökme kararı aldım evet her şey bir anda oldu:)
Geçenlerde tvde ısırgan otunun antitümör özelliğinden , kansere karşı faydalı bir bitki olduğundan bahsetmişler babam da bunu dinleyince pazardan ısırgan otu almış. Ben her gün yemek olarak onu yapmaya niyetlendim ama çok zor geldiği için vazgeçtim , ta ki bugüne kadar:)
Öncelikle ilk kuralımız eldivensiz ısırgana dokunmuyoruz.Ayıkladığım ısırganları sirkeli suda beklettip güzeelce yıkadıktan sonra kaynayan suya atıp 4 dk pişirdim.Burada amaç ısırgan suyu elde etmek:) O suyu anneme içirecektik aslında ama kokusu mikeemmel olduğu için annem içemem dedi:) Ben de ne yapayım diye düşünürkeen saçlarıma bakım yapmaya karar verdim:)
Efenim ısırganın saçlara faydası saymakla bitmezmiş:) Saç dökülmesini durdurmak , saça canlılık ve parlaklık vermek , kepeği önlemek gibi işlevleri varmış. Eh hazır ısırganın suyunu çıkarmışken bu kadar fayda boşa gitmesin deyip minik pet şişeye doldurdum.Saçımı yıkayıp duruladıktan sonra ısırgan suyunu saçlarıma döküp bi kaç dakika beklettim , sonuç beklediğimden çok daha iyiydi.Saçlarım çok yumoş çok pofidik oldu üstelik saç kremi de kullanmadım:)
Ben ısırgandan yemek yapacak olmasam hayatta uğraşmazdım açıkçası ama üşenmeyip uğraşan olursa haber etsin vallahi tebrik edeceğim onu:)

Ps : Ot yemekten artık bıktığım için kendi yaptığım ısırgan yemeğini bile yemedim:) Ayrıca beni alan yaşadı ısırgan yemeği bile yapıyorum daha ne olsun:D

11 yorum:

  1. ömürsün walla...;)
    ama gerçekten çok önemli bir bitki bu..

    her bahar mutlaka bir iki kür yapmakta fayda var.
    hepimiz için geçerli..:))

    YanıtlaSil
  2. Tebrik ediyorum, isirgan otu herhalde en son yapacagim yemektir.Bir de usenmemissin, gittin sacina bakim kuru yapmissin. Musti'den sana gelsin diyorum: "Kiz seni alan yasadi....' lay lay lay...

    YanıtlaSil
  3. Isırganın yemeğinin faydalı olduğunu biliyordum ama saçlara iyi geldiğini ilk kez duydum :) En büyük derdim saçlarımın yeterince yumuşak olmaması, süpermiş ok merak ettim gördüğüm ilk yerde ısırgan alıp deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  4. crazywomen ben bir kez daha yapacağım yarım şişe daha kaldı bahar bakımı olsun:P

    lulu benim de en son yapacağım yemek olurdu ama bana soran kim:D ahaha mustinin şarkısını eklesem mi diye düşünmüştüm sonra vazgeçtim bak sen mesajımı almışsın:D

    YanıtlaSil
  5. giz aktardan kurutulmuş ısırgan alırsan işin daha kolay olacaktır:) denersen yorumlarını yazmayı unutma bana:)

    YanıtlaSil
  6. hahah süpermiş. saçlarımın seyreldiği şu günlerde hemen bi ısırgan tedavisi ayarlayacağım kendime :)

    YanıtlaSil
  7. aydede iyi olacak hastanın doktor ayağına gelirmiş:P inanırsaktan müthiş formül ile kelliğe son:D

    YanıtlaSil
  8. Çok faydalı gerçekten...Yemeğini yaparız bizde.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  9. gönül çelen evet faydalı ama yemeğinden pek hoşlanmadım ben sanırım kokusundan dolayı:)

    YanıtlaSil
  10. yine çok eğlenceli yazmışsın. ısırgan evet bilirim, ben de yedim yaptım bi ara, salata gibi filan. ama saçları bilmiyodum. nasıl kaçırmışımı ben bunu ?
    :)

    YanıtlaSil
  11. deep salatasını düşünemiyorum bööğ:) saçlar için en faydalı bitki ayol bir sürü ısırganlı şampuan var bitkisel nası kaçırırsın hayret bi olay:D

    YanıtlaSil