3 Kasım 2011 Perşembe

Hastane Anıları: Naile Teyze ve Kızı

Sizlere hastanede oda arkadaşımız olan Naile Teyze ve kızı Nilüfer'den bahsetmiştim.Bugün biraz daha detaya girelim istiyorum:)

Hastanede kaldığımız günlerde bu ikilinin kurduğu her cümle ayrı bir olaydı benim için zaten yorgundum gülmekten daha çok yoruluyordum:)Naile Teyzeler Bulgaristan göçmeni 89'da gelmişler Türkiye'ye bu nedenle şiveleri çok sempatik:) Ben zaten Çanakkale'den alışkınım şivelere. (Çanakkale ilçelerinin Trakya ağzına benzer bir konuşma tarzı var.)Özetle Naile Teyzelerle anlaşmakta hiç zorlanmadım hatta hemşirenin anlamadığı zamanlarda yardımcı oldum:)

Gelelim işin komik kısmınaa.Yaşanan olaylar Mia'nın komşu kızını anımsatacak cinsten oldu doğrusu.Aklımda kalan bir kaç bomba geliyor:

-Naile Teyze çocuklarının isimlerini nasıl koydun anlatsana biraz mesela Nilüfer nerden geldi aklına?

-Onun adı İlfer , Nilüfer değil.

-Nasıl yaniii? E kendisi söyledi Nilüfer diye:)

-Radyonun meşhur olduğu zamanlar...Nilüfer'in şarkısını dinliyoruz ilk kez.Adı orada duyduk ama biz İlfer anlamışız kih kih kih:D

-Bu cümlenin üzerine beş dakika kendime gelemedim:) Sonra peki dedim Samet nereden???

-Türkan Şoray demesiyle birlikte ben "Selvi Boylum Al Yazmalım" diye çığlık attım:D


Bir diğer olay ise şöyle gelişti:) Tv açık Desa'nın Seda Sayan'lı reklamı oynuyor.Nilüfer Seda Sayan Desa'yı satın almış dedi.Biz yok artık dedik:) E reklamında oynuyor ya işte deyince hıııı dedim:D Annemle birbirimize bakıp kikirdedik:)

Şu iki örnekten anlaşılacağı üzere baya eğlenceli günler geçirdik.Değinmem gereken diğer bir mevzu Naile Teyze'nin abur cubur merakı üşenmemiş hastaneye Bulgaristan şekerlemeleri getirmiş.Kanserlilerin uzak durması gereken bir numaralı yiyecek beyaz şeker içeren gıdalar gel gör ki biz bunu Naile Teyze'ye anlatamadık:) Bana kimse bir şey demedi deyip abur cuburları götürdü:)

Resimdeki şekerlemenin adı Razınkı'ymış.Yazılışı nasıldır bilemem ama anladığım ad buydu:)

*Çarşafların ütüsüz olması sinir bozucuydu ama hastane sonuçta o kadar takılmamak gerek:D


Bir de üzeri çikolata kaplı bir bisküvi vardı onun adı deska da kuska gibi bir şeydi:) Anlayana kadar on kere söylettim ama fotoğrafını çekmeyi unutmuşum.
Hastanedeki eğlenceli günlerin özeti böyleydi:)

8 yorum:

  1. :) vafla, dekadakuska, soho pasta:) hesini bilip severek yiyorum bulg göçmeniyim bende:) beğendiysen göndereyim hemen:)

    YanıtlaSil
  2. Ayliiin o kadar uğraştım bak gene ismini yanlış anlamışım o büskivili çikolatanın:D Eheheh teşekkür ederim düşünmen yeter yoksa sen de Çorlu'da mı yaşıyorsun oralarda satılıyormuş bunlar:)

    YanıtlaSil
  3. Dipsooos:D ebet öldüm ben gülmekten:) Yaşarken daha farklı tabi anlatırken etkisi azalıyor mimikleri gösteremiyorum kii:)

    YanıtlaSil
  4. Hastane de bile eğlenebiliyorsan gerçekten mutluluk saçan bi insansın,ve mutluluğu paylaşan...

    Oda arkadaşlarınız baya kafa anladığım kadarıyla,gülmek için sebep çok :)

    YanıtlaSil
  5. Hemsponpi eğlenmeden vakit geçmiyor ki amaa:)Hastanede çok canım sıkıldığında bahçeye çıkıp kedi sevdim onlarla oynadım:)

    Evet baya baya kafaydılar şok edici cinsten:)

    YanıtlaSil
  6. Ne demek ç.kale ilçeleri trakya ağzına benziyor, biz trakyalı değil miyiz beya! Ben de bayılırım o konuşmaya, bir de rahatlığımızla meşhuruz biz yiyecek tabii Naile teyze :)

    YanıtlaSil
  7. Fran yani Trakyalı sayılırsınız kardeş işte ama Trakyanın ağzıyla biraz fark var:D İki şiveye de yakından tanıklık ettim ikisini de pek severim şivelere ilgim var zaten:D
    Of o rahatlık beni çileden çıkarıyordu zamanla alıştık.Tesisatçı çağırırsın saat 8den sonra gelmem haftasonu gelmem rica minnet iş yaptırırsın böyle bi garipler:D

    YanıtlaSil