14 Kasım 2011 Pazartesi

Ptt Bugün Bana Çalıştı:)

Bugün Ptt'de üç ayrı vezneden işlem yaptım.Çekilişteki hediyelerden Birds Clutch'u sahibine ulaşmak üzere kargoladım.Diğer hediyeler cuma günü kargolandı , paketli hallerini fotoğraflamıştım ancak bilgisayara attığımı sandığım için fotoğraf makinasından silmişim:D


Sizlere çok önceden bahsettiğim yurtdışı satışım çeşitli aksaklıklar sebebiyle yeni gerçekleşti.Alıcı Western Union'la ürün bedelini gönderdi ben de ürünleri postaladım.Memur paketimin 10 günde İsveç'e ulaşacağımı söyledi.Pek inanamadım eğer 10 günde ulaşırsa Ptt'yi tebrik edeceğim:)

Benden önce yurtdışına açılan ürünlerim nelermiş bakalım:)


Bu küpeler benim süprizim:)


Bütün bu işlemleri sorun olmadan bir saatte hallettiğim için pek mutlu oldum.Şimdi gidip snood örmeye devam edeyim:)

24 yorum:

  1. Ayy etiketlerini yerim pek şekerler canımcım :)) Hayırlı olsun,ne güzel İsveç'e de açılmışsın valla ben de şu etsy'den satış yapmaya başlasam çok sevineceğim bakalım :D Bugün ben de bir yüzük kargoladım ama sinir oldum yaa 4,5tan 5,5 tl.ya çıkarmışlar kargo bedelini,ki daha birkaç ay önce 4ten 4,5a çıkmıştı. 15 tl.lık yüzük 9 tl.ya gitmiş oldu üzüldüm :( Ama tüm ürünleri kargo ücretli yaptım ben de artık içim rahat valla emeğimizin karşılığını almak lazım değil mi .

    YanıtlaSil
  2. Junkhead ben de etsy'ye açılsam mı açılmasam mı diye düşündüm bugün:) ama henüz karar veremedim. Malesef ptt zam yapmış ufaccık paket gönderiyorum 5.5 gözüme batıyor doğrusu 1 kg altı ağırlığına göre ücretlendirilse keşke.

    YanıtlaSil
  3. Aynen ya minicik kutuda 1 yüzük yolladım 5,5 tl.,ve biz sonuçta Ptt daha uygun diye ordan yollamaya çalışıyoruz düşün . Ama onlar bunun farkında değil sanırım . Valla ben geçen hafta açtım işte etsy yi :D Bakalım dedim belki yabancılardan daha çok ilgi görür ürünlerim ,ilgiden çok tabi satış amacım hehehh .. İlgi burda da ilgi :))

    YanıtlaSil
  4. Junkhead Ptt ucuzluğundan dolayı ilgi gördükçe zam yapmaya başladılar , bu seneki ikinci zam bu:)

    Etsy derya deniz doğrusu orada ürünlerinin görünebilmesi için biraz para harcamak gerekiyor.Bana kalırsa bloğunda ingilizce etiketler kullanarak etsy kullanıcılarına ulaşabilirsin.Bu da bir yöntem , en azından maliyetsiz:)

    YanıtlaSil
  5. Evet doğru diyorsun,bir dahaki sefere yeni ürünler eklediğim zaman etsy linkimi verip,İng. etiketler de ekleyeyim. Du bakalım teamler falan var keşfediyorum yavaştan,katılıyorum bazılarına post atıyorum falan :D Bir de promoted item kısmı var,bu ay içinde bir seferliğine 7 dolar verip ürünümü 24 saat o kısımda yayınlatabilirim . Hiç yoktan iyidir deneyeyim işte :))

    YanıtlaSil
  6. Junkhead dene bakalım elbet bir yararı olur.Ben de karar verirsem tecrübelerinden faydalanırım artık:P

    YanıtlaSil
  7. Tamam canım o zamana tecrübelenirsem inş. :D

    YanıtlaSil
  8. inanmıcaksın ama abdye kargom tam 8 günde ulaştı. yani isveçe o zamanda ulaşabilir. etsy gerçekten çok zaman istiyor ya ve takı kategorisi gerçekten çok uğraştırıcı çünkü ürün çeşitliliği okadar çok ki. ben 2. dükkkanımı açtım takı harici olduğunda izlenme daha fazla oluyor.buarada yapılanlar harika:)

    YanıtlaSil
  9. çok iyi :) sevindim ::) küpeler ve etiketler çok güzel

    YanıtlaSil
  10. Handmade By Aylin ben Etsy'de satış yaparsam çantalarımdan koyarım diye düşündüm.Ama detayları hiç bilmiyorum kargo ücretini ürün fiyatına mı dahil ediyoruz mesela.Etsy'ye mesai harcamak lazım gözümde büyüyor ondan:D

    YanıtlaSil
  11. PTT dediyse ulaşır :)) ben İsveç'te yasıyorum ve postalar yaklaşık bir hafta icinde eğer İsveç Bayram ve izin günlerine denk gelmezse ulaşıyor iciniz rahat olsun .

    YanıtlaSil
  12. kargo ücretini ayrı belirleyebildiğin gibi kargo ücretsiz deyip aslında ürünün fiyatının içine o kargoyu da dahil edebilirsin. diğer posta şirketlerinin aksine ptt yurtdışı kargoda grı ölçüt alıyor.ben 40 gr 5.85'e gönderdim enson. çantaların da gramının çok olacağını düşünmüyorum. satıldıkça ürün fiyatı (kargo hariç) üzerinden komisyon alıyor etsy. listeleme ücreti renew ücreti falan var. yani denemek istersem yardıma hazırım:)

    YanıtlaSil
  13. İç Dünyamın Başkenti vay be diyorum o zaman , aşmışlar:D

    YanıtlaSil
  14. Handmade By Aylin çok teşekkür ederim:) öncelikle kredi kartımı yurtdışına açtırmam gerekiyor.Heveslendim sanırım:)

    YanıtlaSil
  15. Senin işlerin çok güzel, farklı ve özenli. Bence bir denemekte fayda var. Daha çok insana ulaşmak önemli burda..

    Kargo işlerinden hiç hoşlanmıyorum. Almanya'ya bir paket göndermiştim, biri 24 günde gitti, digeri sanırım bir aya yakın süre sonra geri döndü :(

    YanıtlaSil
  16. Aslı yorumlarınız beni motive etti etsy için düğmeye basıyorum artık:D

    Çok şükür henüz kargoda bir problem yaşamadım ama arada olabiliyor böyle şeyler.

    YanıtlaSil
  17. Süperdi gelen kolye..Bayıldım, bayıldılar..Eline sağlık tekrar teşekkürler..:):):)

    YanıtlaSil
  18. en az küpeler kadar gösterdiğin özen ve etiketlerin de çok şık, valla ellerine sağlık hepsi çok hoş olmuş :)

    YanıtlaSil
  19. PTT'de çalışan çoğu kimse bilmiyor ama yurtdışı için "Özel Ulak" adı verilen bir servis var hem hızlı hem de fiyatı makul. Çalışanlar genellikle bunu bilmedikleri için "bilmemne servisi ile gönderelim, bu da aynı, hem daha ucuz" diyorlar ama değil. Fiyatı ya aynı ya da en fazla 2-3 TL yüksek oluyor ama kesinlikle daha hızlı. Nasıl oluyor bilmiyorum ama böyle. Bundan sonra yine yurtdışı gönderilerin olursa denemeni tavsiye ederim. Hem verdikleri takip numarası ile internetten bakabiliyorsun da.

    YanıtlaSil
  20. Mütemadiyen çook sevindim beğenmene:) Rica ederim iyi günlerde kullan:)

    YanıtlaSil
  21. Küçükkurba valla teşekkür ederim:D

    YanıtlaSil
  22. Witchie of Stars memur bana 50 kuruş daha ver kodlu gönderelim dedi ben de öyle yaptım.Bahsettiğin belki daha farklıdır tam bilemiyorum:)Bilgi verdiğin için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil