7 Aralık 2011 Çarşamba

Evde Saç Boyamak Vol 1

Daha önce syoss altın karamel saç boyası aldığımı yazmıştım.Boyayı dün denedim.Saçlarım koyu olduğu için oreal kullandım.

Yalnız oreal daha önce kullanmadığım için acemiliğime denk geldi.Orealin solüsyonun veren eleman 40 vol'lük vermiş yani ekstra ekstra açıcı.Oreali saçımın tamamına 5 dakikada sürüp da 17 dk filan beklettim.Saç diplerim doğal rengim olduğu için aşırı açık sarı oldu ve üzerine altın karameli boyayınca dipler saç uçlarımdan daha açık renk oldu.Açıkçası bu durum hoşuma gitmedi. Bakınız öncesi ve sonrasını kendiniz görün:)

Saçlarımın önceki hali (foto gölgede çekildiği için epey koyu duruyor ışıkta bundan 3-4 ton daha açık)


Bu da şimdiki halim


Şu an saçım konusunda ne desem az.Hiç memnun değilim şu halinden:) Annemin kemoterapisi için yarın İstanbul'a gidiyoruz ve iki gün rezil şekilde dolanıp görenlerin göz zevkini bozacağım:D

Cuma günü eve gelir gelmez ilk işim saçımı koyulaştırmak olacak hihihi.Bu rengin üzerine bal köpüğü yapmayı düşünüyorum.İki üç ton koyulaşırsa daha doğal görüntü elde edebilirim sanırım.Aynaya her bakışımda hiiii diye kalıyorum alışamadım...

Syoss altın karamelin kutudaki rengi bu şekilde


Özetleyecek olursak oreal kullanacak olanların yapmaması gereken hatalar :

1.20 vol'lük oksidasyon kullanmalısınız

2.Saçınızın doğal rengindeyse hemen açılıyor 7-8 dakikadan fazla bekletmeyin civciv sarısı gibi oluyor.Eğer ki saçınızda boya var ve dipleriniz çıkmışsa önce boyalı kısımlara oreali uygulayın , diğer kısımlara oreali sürdükten sonra beş dakika tutmanız yeterli olacaktır.

Ayrıca çok dikkat edilmesi gereken bir şey oreal kullanırken çook çabuk olmak gerekiyor.Saçınızda 20 dakikadan fazla tutmamaya özen gösterin aksi halde saçlarınızı yakabilirsiniz , aman diyim:)

Yazının devamı saçımı tekrar boyadıktan sonra gelecek.İki gün yokum İstanbul dönüşü görüşürüz , öperim herkesi:)

53 yorum:

  1. Ben beğendim. Gayet de güzel olmuş tatlım.

    YanıtlaSil
  2. Undenied benim beklediğim tondan açık olduğu için sevmedim işte dipler daha açık duruyor o da kötü görüntü:)

    YanıtlaSil
  3. Aslında ton iyi olmuş canım ama dipler daha açık oldu diyorsan tabi biz göremiyoruz onu pek :) Bal köpüğü boyayınca da inş. dipler açık kalmaz çünkü benim son boyama işlemimde bu tarz bir olay yaşamıştım :D Tekrar boyanmış halini bekliyoruz o zamaaan ..

    YanıtlaSil
  4. Bence de güzel, abartmışsın :) Ama oreal kullanılacak işlerde, ilk boyamada özellikle kuaföre gitmek daha sağlıklı bence, onlar yılların deneyimiyle hallediyorlar :)
    Senin yine çok açılmamış, ben de 2 hafta önce falan boyattım, alttaki kınayı yok edebilmek için resmen saçlarımı platin sarısına dönüştürdüler orealle!

    YanıtlaSil
  5. ayy canım benim büyük değişklik ama bence güzel yahu!

    YanıtlaSil
  6. Daha öncede söylemiştim saçlarının rengi ( ilk foto ) zaten çok güzelmiş :) ama şu anki hali alışabilirsen, sen sevdiysen olabilir tabi..

    Annenede acil şifalar diliyorum, hayırlısıyla gidip dönün..

    YanıtlaSil
  7. sacinin eski hali daha iyimis.

    YanıtlaSil
  8. Junkhead abartı açık değil canım ama benim gözüme öyle battı ki taktım kafayı:D Biraz koyulaşması lazım:D

    YanıtlaSil
  9. ya cnm sen oryali nasıl aldın ve yaptın ki ne cesaret ya saçların yansaydı ben röfle seetiyle saçlarını yakan bir insan olarak şuan bu durumda olmana bile sevindim:) ben istanbuldayım gelde yakından bir bakayım:D:D benimde bir kaç önerim olucak saçını hemen boyama saç işlem gördüğü için boyayı emmiyor emsede akıyor gene aynı şey bu durum yeşilleşmeye kadar gidiyor biraz bekle derim

    YanıtlaSil
  10. vede cnm aneneciginede çok geçmiş olsun dua edelim
    http://mavisofra-buzdanhayaller.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  11. Fran ya ben kuaföre gidip şu renk olsun dediğimde alakasız saçlarla çıkıyorum.Onlar da beceremiyor:D

    Zaten saç rengi 5 yıkamadan sonra oturuyor ve ben genelde boyanın akmış halini seviyorum çünkü daha doğal geliyor.Bu sarı çok yapay geldiği için koyulaştıracağım:)

    YanıtlaSil
  12. Aslı bir buçuk senedir o tonlarda sıkılmıştım:)

    Şu halini sevmedim işte cuma günü tekrar boyayacağım:)

    YanıtlaSil
  13. Hadi bakalım, halledersin sen :)
    Benim hiç güvenim yok o konuda, 1-2 kere denedim kendi kendime, hiç beceremedim. Şimdi de kına mına mevzusundan dolayı yine gittim kuaföre, kızıl yaptırdım ama bu da o kadar çabuk akıyor ki birkaç aya bıkacağımdan eminim :(

    YanıtlaSil
  14. Barney ben de onu diyorum ya:) Ama bunu da iyi hale getiriciim başka yol yok! :)

    YanıtlaSil
  15. Mavicim oreali doğru kullanırsan sıkıntı yok ben deneyenlerden öğrendim ona göre uyguladım.

    Haftasonu dershanem var ve bu halde gidemem boyamaktan başka çarem yok malesef.Ama saçımı boyadığım renk küllü değil yeşillenmeler küllü boyalarda oluyor.

    Annemin hastalığı geçti sayılır şimdiki kemoterapiler tedbir amaçlı:) Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  16. Francım kına çok fena bişi ya , iki sene gitmiyor saçtan.Sana tavsiyem kolestonun perfect serisi.En kalıcı kızıllar onlar diyebiliyorum.Kuaför malzemesi satan yerlerde bulunuyor ancak mavi boncuk var kutularında.Hem açıcı kullanmadan şak diye tutuyor renkler kendin boyarsan bundan sonra onlarla boya market boyaları işe yaramaz hele ki kızıl iki haftada akar.

    YanıtlaSil
  17. Evet bak onu bana bir başkası da söylemişti, ama ben bilmiyorum kuaför malzemeleri nerede satılır ki? Bir de ben kendi kendime boyayamıyorum, boyamı alıp götürünce de kuaförüm kızıyor, ne yapacağımı şaşırdım vallahi :)

    YanıtlaSil
  18. Çok hoş farklı bir ton olmuş aslında. Tenin açık sanırım, uyumu da güzel görünüyor. Dipleri açık olmasa belki bu haliyle de severdin, ben sevdim şahsen :)
    Bu işler zor işler bu yüzden hiç bulaşmıyorum :)

    YanıtlaSil
  19. Fran yine kozmetik satan yerlere sor illaki bulursun sakarya bile olduğuna göre:)

    Annen boyamaz mı:) Kuaförün işine gelmez tabi ki kızcak:D

    Bu durumda yapılacak en güzel şey bi arkadaşını gözüne kestirmek valla biz öyle sırayla birbirimizi boyuyorduk:D

    Olmadı al boyanı gel ben boyarım:D

    Koleston perfectin bi tüpü 12 lira ayrıca bi buçuk bile sana yeter bence.Saçı görmeden yorum yapma kabiliyetim var bak işte ustalık:D Benim saçım çok gür de onla kıyasladım hihihi:D

    YanıtlaSil
  20. Orealkullanimi icin oldukca faydali bir post olmus, ellerine saglik ;))
    Renginin de bir sonrakine oturacagini dusunuyorum, evde radikal renk degisimleri oldukca zordur, iyi cesaret etmissin :)

    YanıtlaSil
  21. Heracım fazla yapay sarı oldu ya.Tenim açık ama yapay göründü belki tek ton olmasındandır.

    Yarın yakın arkadaşımın yorumunu alayım duruma göre hareket ederim artık:) Zor işler vallaa:D

    YanıtlaSil
  22. Ay annem hayatta boyamaz, nefret eder zaten boyadan vs, hayatında 2-3 kere röfle yaptırmış sadece :)

    Hehehe boyamı kapıp sakaryaya geleyim o zaman :p Geçen sefer 3 kutu gitmişti ya, belimi geçiyordu saçlarım ama dün kuaförün azizliğine uğradım, yarısı gitti saçlarımın :(

    YanıtlaSil
  23. Madammoda çok kişinin kafasında soru işareti var bu konuda , yardımcı olurum belki dedim:)

    Deli cesareti , arkadaş gazıyla birleşti işte sonuç:D

    YanıtlaSil
  24. Fran benimki de sevmiyor ama çenemden kurtulmak için yapıyor ara sıra:D

    Uuu 3 kutu ne yahuu kızım boyayla yıkamış bu kuaför seni.Benim saçım o kadar çok kii bir buçuğu arttırıyoruz bile:D Ama orealde 3 oksidasyon az geldi.

    Susam yağına davran hemen uzasın saçların çok çabuk uzatıyor demiştim daha önce:)

    YanıtlaSil
  25. Hı hıı, kullanıyorum zaten onu, bir de şampuanıma çamterebentin karıştırdım, o da bayağı işe yaradı, 2-3 aya döner eski haline sanırım :) Tutmuyordu renk işte ne yapalım, kına başa bela dedin ya :) Ne güzel ya, keşke benim de çok saçım olsaydı, 3 tel saç var kafamda sinir bozucu :(

    YanıtlaSil
  26. Fran terebentin de iyi şampuanın dibine karıştır ama çok doluyken karıştırırsan kısa zamanda etkisini yitirirmiş.

    Ya bende 3 kişilik saç var her kuaför bu yorumu yapıyor:) Hem çok gür hem kıvırcık canım çıkıyor şekle sokmak için ben de memnun değilim kii:)

    YanıtlaSil
  27. Hadi ya, ben başta karıştırıyorum ama sonra dönem dönem güncelliyorum :)) Hem gür hem kıvırcık, hayallerimde saç! Hem cılız hem dümdüz saçlar, asla zevk alamazsın :(

    YanıtlaSil
  28. Fran terebentinin bozulma ihtimali var öyle iyi edeyim derken kötü olmasın boş şampuan kutusu varsa bi tane bunun için ayır derim.

    Bence değiş edebiliriz yani ben de düz istiyorum:)

    YanıtlaSil
  29. Nasıl yani boş şampuan şişesine terebentini koyup? Sanırım uykum gelmeye başladı, algılarım azaldı D:

    YanıtlaSil
  30. fena görünmüyor neden begenmedin kii:)
    ben de hiç boyamam saçımı diyordum ama kırmızılara bayılıyorum hem bir değişikli olur ilk bahar gibi boyatıcam. fakat simsiyah saç nasıl açılır bilemnem.kuaföre gidicem .çok yıpranmaz inşallah:)

    YanıtlaSil
  31. bence harika olmuş saç rengin ben de arada evde boyuyorum çok sıkılıyorum kuaförde çünkü.güzel bir post ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  32. Bencede renk o kadar kötü değil..Ama ilk saç açılma aşamasında kuaföre gitmeliydin canımcım..:):) Şimdi sen o zmaan İstanbuldasın..Karamal renkli sarışın bayan görürsem koluna takılırım ona göre :):) Annene sevgilerimi ilet oldumu..

    YanıtlaSil
  33. RENK AÇICILARI BENDE KULLANMAYI BİLMİYORUM ..HEP KENDİM BOYUYORUM AMA DİPLERE GİREN BOYA UÇLARDA GİRMİYOR ...ZOR BU İŞLER ..

    YanıtlaSil
  34. hem anneniz hem de saçlarınız için geçmiş olsun diyorum. Resimdeki hali kötü değil ama birçok kez evde boyama mağduru biri olarak sizi çok iyi anlıyorum .Tekrar bıyarsanız yeni halini de mutlaka resimleyip paylaşın bizimle http://semforever-semforever.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  35. amerikan filmlerinde görüyorduk. kaçak benzinlik tuvaletine girip saçları 5 dakikada boyuyordu. süper de oluyordu. meğer ne zahmetli işmiş saç boyamak.

    YanıtlaSil
  36. Ah o 3kişilik dediğin saçların birazcığı bende olsa yaa :)
    bence saçının rengi kötü durmamış, senn de dediğin gibi en az 5yıkamada anca kendine geliyor ve daha doğal görünüyor.
    annen için de çok geçmiş olsun,iyi olmasına çok sevindim

    YanıtlaSil
  37. Fran boş şişeye iki parmak kalınlığında şampuan doldur üzerine terebentin ekle:)

    YanıtlaSil
  38. İyim Benim doğal bir renk olmadığı için sevmedim:) Siyahtan dönmek zor oluyor dikkat et yakmasınlar:)

    YanıtlaSil
  39. Joveland ayneen ben de kuaförde çok sıkılırım teyzelerle beklemek ööf yani:)

    YanıtlaSil
  40. Mütemadiyen daha önce kuaföre gittiklerimde tam tarif ettiğim gibi olmadığı için kendim denemek istedim.Her şeyi kendim yapmayı seviyorum bazen dezavantaj olsa da huy işte:D

    Tamam iletirim:)

    YanıtlaSil
  41. Kelebekana market boyalarıyla mükemmel sonuç elde etmek açıcısız zor.Koleston perfect serisi açıcısız aynen tutuyormuş.Kuaför ürünleri satan kozmetikçilerden bulabilirsin.

    YanıtlaSil
  42. Semforever yeni boyamı aldım bile:) Boyayınca paylaşacağım.

    YanıtlaSil
  43. Ry yalan onlar yalan:D Beş dakikada ancak sprey boyayla boyarsın:D

    YanıtlaSil
  44. Masal benim saçım da keşke bu kadar çok olmasa:)

    Evet beş yıkamada renkler ancak oturuyor ama şu anki hali açık daha da açıldığını düşünemiyorum:)

    YanıtlaSil
  45. cook gusel olmus bence :) benim eski sac rebgimde turuncu bakırdı :)) sımdı yıne kahveye dondum. ama turuncuyu cok begenmıstım. yıne boyamak ıstıorum ama kendım... cunku kuaforde boyatınca karısım renk oldugu ıcın hep farklı turuncu oldu...
    bu arada blgoumda hediye cekılısım var. senı de cekılıse beklerım :))

    YanıtlaSil
  46. aman neyse biz erkeklerin böle bi derdi yok ohhh yacık.
    :)

    YanıtlaSil
  47. Mimledim seni =)

    Artık dönünce, vaktin olunca yazarsın bir şeyler umarım =)))

    YanıtlaSil
  48. Moda Kulisi ben değiştirdim saç rengimi bunun için detaylı bir post yazacağım daha sonra:)

    Çekilişi kaçırdım artık bi dahaki sefere:)

    YanıtlaSil
  49. Deep neden yok canım artık erkekler de saçını boyatıyor normal şeyler bunlar:D

    YanıtlaSil
  50. Süpersonikcim bu mimi yapmıştım ben:) Ama çok teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
  51. çok beğendimm hadise gibi olmuşsun.bende denesem mi?kü

    YanıtlaSil
  52. Funda bu rengi değiştirdim üzerine karamel kumral yaptım diplerim bile çıkmaya başladı:)

    Ten rengine göre bişi seçebilirsin ama bana sorarsan iki farklı renk alıp karıştırmak çok daha güzel bir görünüm veriyor.

    YanıtlaSil