1 Şubat 2011 Salı

Bir Kap Yemek

Havalar çok soğudu kara kış kapımıza dayandı bu günlerde hayvanların işi gerçekten çok daha zor.Soğukla baş etmeleri ayrı bir dert bir de bu soğukta mama aramaları gerekiyor.Yağmur , kar yağarken kedi köpek genelde ortalıkta olmuyor en azından bizim çevredekiler öyle:)
Bu günlerde onların işini biraz daha kolaylaştırmanızı istiyorum sizlerden.Çöpün kenarına artmış yemeklerinizden koymanız onları gerçekten sevindirecektir.Hiç bir şey yapamıyorsanız taze ekmek atmanız bile kafi.Çünkü inanın hayvanlar çok aç kalıyor çevremizdeki köpekler açlıktan kedi yavrularına saldırıyorlar.Bu nedenle yaptığım kedi evini kaldırmak zorunda kaldım kutudayken av olmaları kolaylaşıyor çünkü.
Aç kalan sadece kedi , köpek değil tabi kuşları da unutmamak lazım camınızın kenarına ıslatarak ekmek koyabilirsiniz.İnanın 5 saniye içinde fark edip silip süpürüyorlar:)

Haydi herkes mutfağa bir kaba ya da bir poşete yemek koyup onları sevindirin.Kimler destekliyor kampanyamızı yorumları bekliyorum:)

11 yorum:

  1. hergün kuru mama koyuyorum sokak kedilerimiz için canım bunu herkes yapsa çöpe gideceğine yemekler dışarıya bıraksalar birileri nasiplenir...karnı doyar en azından..çok üzülüyorum cok...ama onlar doydukçada huzur buluyorum...harika bi yazı sevgiler canım ;)

    YanıtlaSil
  2. MyPrincessS Ben de öyle:) Çantalarım kuru mama koktu leş gibi:D Sabah bizim evin önündekileri doyurdum bir kap sütlü ekmek aldım yanıma yolda yavru kedi denk geldi ona verdim:) Doyura doyura işe geliyorum:D Senin gibi insanlar olması beni mutlu ediyor:)

    YanıtlaSil
  3. meleksin sen...canım benım çok sevındım benım gibi biriyle daha karşılaştıgıma...bizlere ihtiyaçları var..İnsanlardan daha çok sevıyorum zaten hayvanlarılaf aramızda ;) çok öpüyorum seni...

    YanıtlaSil
  4. Sen de öyle:) Bazen ben de daha çok seviyorum çok masumlar çünkü:)Öpüyorum seni MucKkKsSs:D

    YanıtlaSil
  5. insalar içinde İBB'yi arayınca sığınacak bir yer sağlıyorlarmış; işte numara

    Havalar sogudu! Gözünüze takılan bir evsiz varsa şu numaradan İBB'ye haber verebilirsiniz: 0 212 455 13 00

    YanıtlaSil
  6. Herbirenk sadece soğuk havalarda değil her zaman sığınacak bir yer sağlamalılar bence ama buna da şükür diyelim.Numara için teşekkürler İstanbuldakiler için faydalı olacaktır.

    YanıtlaSil
  7. bizimde balkonda ekmek vardı üst kattan düşmüş sanırım kuşlar silip süpürdü valla çok hoşuma gitti bende artık bundan sonra hergün ekmek koyarak onlara ufak bir katkıda bulunmak istiyorm. birde bir resimde görmüştüm karlı havalarda ağaç dallarına geçirilmiş ekmekler vardı kuşlar için çok güzel bir fikir. kedi köpekler için evde hep artan yemekleri vermek istiyrm ama şu apartmana gıcık oluyorm ona da karışırlar yok pislik oluyor yok görüntü kirliliği vs. bende yemekleri ayrı bir poşete koyup atıyorm hani belki bulupta yerler diye.. gerçekten çok üzülüyorum dışardaki hayvanlara bizlere muhtaçlar..

    YanıtlaSil
  8. Bitte ağaç dallarına ekmek geçirme fikri çok ilginçmiş:) Bizim apartmandakilerden de rahatsız olanlar oldu ama takan kim:D Kendi garajımızın yanında besliyorum ben de ne yapayım:) Eğer çimenlik alan varsa öyle bir kenara köşeye koyabilirsin insanların karışmayacağı mekan bulmak zor oluyor cidden:)

    YanıtlaSil
  9. inanırsak güzel bir hatırlatma olmuş
    öpüyorum :)

    YanıtlaSil
  10. Girly öperim canım
    Deep kediler mama bekler yetiş:D

    YanıtlaSil