8 Ağustos 2011 Pazartesi

Kaçış:)

Bazen yükler ağır gelir kaçmak istersiniz düşünmeden sadece gitmek istersiniz.İşte öyle bir zamandan geçtim ben de iki haftadır sesimin çıkmayışının sebebi buydu.

Doktorumuzun bizi İstanbul'a çağırması üzerine hastaneye gittik işler uzamaz belki diyerek çantamı hazırlayarak gittim.Aniden Edirne'ye gitme kararı aldım da:)Hastane işleri erken bitti ve Edirne'ye kuşlar gibi uçarak gittim:) Özlediklerimi gördüm.Esracımla < hani üni.deki ev arkadaşım > bir dolu muhabbet yaptık , gezdik tozduk , kedi sevdik , evde beraber gün yaptık , fal baktık , geceleri spor ve yürüyüş yaptık , dertleştik...Hepsi ilaç gibi geldi.Şubat sonundan beri hastaneye gitmekten başka bir aktivitesi olmayan bir insan için inanılmaz bir lüks oldu bu kaçış:) Harika bir kaç gün geçirip İstanbul'a döndüm annemin kemoterapisini de aradan çıkartıp evime geldim.

Gelir gelmez ilk kucaklaşmam Karamelle ve diğer kediciklerimle oldu.Kızanlarım beni çok özlemiş (Edirne'ye gittiğim belli olsun diye kızan diyorum hohhoh) Yorgunum ama bloğumu da çok özledim hemen çektiğim fotoğrafları paylaşmak istiyorum o nedenle.

İlk fotoğraf Mimar Sinan'ın Selimiye'si olmalı



Gözüme çarpan bir kaç tarihi yapı



Edirne'de üç metrede bir süs havuzu var belediye başkanı havuz sever bi insan anladığım kadarıyla:D


Edirne'nin en sempatik insanları tabi ki Romanlar.Ben atın fotoğrafını çekerken fayton sahibi müşterilerle sıkı bir pazarlık içindeydi.O kadarcık parayla olmaz beaa:D


Vee Edirne deyince akla gelen ilk üç şeyden biri "tava ciğer". Gidip de görmemek görüp de yememek olmazdı:)


Yorulan günün gecesinde yorgunluk kahvesi içelim bir de fal bakalım dedik:) Bakın bakalım falımda ne çıkmış


Yerimden yurdumdan ayrılmış olabilirim ama her gittiğim yerde kedi bulmaya devam ediyorum.Bu Edirne'deki üç günlük pisim Whiskas:) Hemen isim koyup sahiplenirim:D Sosisle besledim onu nım nım nım:p


Geceleri yürüyüşe gittiğimizde Karamelimin ufacık minnacık versiyonunu buldum onun adını Lokum koydum Karamel'e olan özlemimi onla giderdim:) Esra'ya çok yalvardım alsın diye ama almadı:( Ah bizim bahçeli evimiz olsa geceleri gizli gizli eve alırım pisileri hihihihihi.

İşte Edirne kaçışı genel hatlarıyla böyle geçti.Belki ilerki günlerde bir post daha çıkar Edirne'de yaptıklarımdan.Bu arada herkesi çok özledim öpüyorum hepinizi:)

28 yorum:

  1. EDİRNE'nin Selimiye Camii civarındaki tava ciğercini övmüşlerdi bize..gecenin geç saati olduğu için cesaret edememiştim.FOTOLARA bayıldım,evlatlık kedine de..:))

    YanıtlaSil
  2. Crazywoman Ciğerci Niyazi'ye gittik biz daha pek çok yer var tabi.
    Evlatlıklarım her şehirde:D

    YanıtlaSil
  3. cok iyi etmissin. bunu hak etmistin : ))

    YanıtlaSil
  4. Lolaa ivit hem de çok hak ettim:D

    YanıtlaSil
  5. ama oyle seker : )
    sana ne zamandir diyordum degil mi .. annecigin nasil bu arada .. : )

    YanıtlaSil
  6. loliş annem iyi oldu diye gidebildim zaten.kanserli hücre değerleri normale döndü ama hala tümörleri var işte ameliyat günü için işlemler sürüyor.kardiyolojide bişiler çekilcek onları halletcez bu günlerde öyle sürüyor koşturmaca:)

    YanıtlaSil
  7. cok cok gecmis olsun .. insallah daha iyi olacak annecigin. dualarimdasiniz : ))

    opuyorum sekerr..

    YanıtlaSil
  8. loliş teşekkür ederim yorumların bile moral veriyor:) ben de seni öptüm çok...

    YanıtlaSil
  9. sevgili inanırsakolurbence ; annenize çok geçmiş olsun .yaşadığınız bu dönemin bir an önce mazide kalmasını diliyorum .

    edirne ' den bahsetmişsiniz. o zaman size bir şarkı söyleyim ablamla biz bayılırız.
    başlıyorum ,

    arabayaaa binicemmm edirne' ye gidicem edirne' de doğruca manolya 'yı bulucam manolya manolya manolyaaaaa benim güzel manolyammmm !!!

    haa bu arada biliyormusunuz kültür seviye yüksek insanlar kedi , kültür seviye düşük insanlar köpek besliyormuş. ben demiyorum araştırmalar diyor. kızmasın kimse bana .

    herşey dilediğin gibi olsun ...

    YanıtlaSil
  10. Kibritçi Kız öncelikle hoş geldin:)

    bu dönemi umarım atlatacağız şimdilik her şey iyiye doğru gidiyor.

    bu şarkıyı hiç duymadım ben:D esra da hiç söylemedi bak ya böyle ilginç şarkılar olduğu zaman açıp eğleniyorduk bunu da listeye ekleyim manevi edirneli olarak:D

    vaay bee ben ne kadar kültürlü insanmışıım:D ilk kez duydum bunu gerçekten çok ilginç bir yorum eheheh hoşuma gitti:)

    her şey hepimizin dilediği gibi olsun...

    YanıtlaSil
  11. loliş uyumadın mı sen daha kikirdiyon:D

    YanıtlaSil
  12. yok uyumadim ..
    sana kikirdiyomm : ))

    YanıtlaSil
  13. Loli sana kikirderken ben uyumuşum:D

    YanıtlaSil
  14. keyifle okudum..biz de geldik:)

    http://coco-jelly.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  15. coco-jelly hoşgeldin diyim o zaman:)

    YanıtlaSil
  16. yaa şu edirneyi ben bi göremedim, yıllarca istanbulda yaşadım ama bi gitmek gezmek nasip olamadı, ama şimdi gezmiş kadar oldum valla :) Saol bebek :) Anneciğinde hep daha iyiye doğru gitsin bundan sonra da inşallah . Amin .

    YanıtlaSil
  17. Ribel iki buçuk saat esenlerden:) eh bi ara gidersin napalım her şeyin bir zamanı var demek:) zaten edirne gördüğün kadar dermişim:D teşekkür ederim amin amin:)

    YanıtlaSil
  18. Hahah çok güldüm ya, havuzsever :) Ne güzel olmuş size işte kafa dinlemişsin :)

    YanıtlaSil
  19. Fran adım başı havuz görünce ancak onu demek geldi aklıma ilginç insan:D

    İyi oldu ama şimdiden çok özledim bile yine bayramdan sonra ess gelir belki bakalım umut dünyası:D

    YanıtlaSil
  20. memleketime gelmişsin ve haberim şimdi oldu :D bakseeen :)) Saraçlarda gece gezdin mi peki daha bi havalı oluyor geceleri :))

    YanıtlaSil
  21. Laldiller ya bu edirneliler nerde olsa beni buluyor vallahi gelin gelcem oraya bak:D Gezdik gezdik pek bi havalıydı:D

    YanıtlaSil
  22. :D gel gel canım beklerim bana da :D mud cake i bi de benden yersin :D

    YanıtlaSil
  23. Edirne ilaç gibidir. İyi ki üniversiteyi orada okumuşum. Şehrin sebebi çözülemez sihri hâlâ hücrelerimde dolaşıyor. Bir 'Edirne' ye kaçış' yapmayı yıllar var hala aklımdan çıkaramadım. Umarım bir gün.

    YanıtlaSil
  24. Proje Çantası gezip gelmek güzel oluyor ama henüz şehrin büyüsüne kapılamadım ben nedense.Sanırım pek anım olmadığı için çu an böyle diyorum ben şehirleri anılarımla sevdim hep:)Sen de bi ara kaçış planı yapmalısın özlemişsindir eminim:)

    YanıtlaSil
  25. Eğer, "Ben bi Edirne' ye mi gitsem?" dersen birgün, işte o zaman sihirlenmişsindir :)

    YanıtlaSil
  26. Proje Çantası bunu dediğim gün aklıma sen geleceksin:)

    YanıtlaSil