10 Kasım 2011 Perşembe

Moralim Bozuk


Dün kedilerle ilgili yazımdan sonra bugünkü olay oldukça canımı sıktı açıkçası.Resimde gördüğünüz minnoşum bi buçuk saat kadar önce öldü:(

Bir kaç gündür keyifsiz gibiydi yakalamaya çalıştım ama tutamadım.Mamalarına sürekli vitamin koyuyorum sanırım mama yiyememiş.Akşam 6 gibi hala bahçede olduğunu fark ettim öylece duruyordu kaçacak hali yoktu ve yağmur başlıyordu hemen koşup aldım , eve getirdim.Veterineri arayıp sordum anlattığına göre bu geceyi atlacak gibi durmuyor dedi.Yine de şırıngayla mama su ve veterinerin dediği ilaçları verdim.Zaten Karamel de geçen sene Kasım ayında hastalanmıştı aynı şekilde.Karamel bana alışık olduğu için yakalayıp ilaç vermem daha kolay olmuştu fazla kötüleşmeden durumu fark ettiğimiz için hemen veterinere götürmüştük.Bu geceyi atlatsaydı yarın veterinere götürecektim ama bi kaç saat içinde öldü hayvancık.En azından fazla can çekişmedi diye seviniyorum.

Özetle keyfim kaçık , moralim bozuk...

36 yorum:

  1. Yaaaaaaaaaaa çok üzüldüüüüüüüüüüüüm :(

    Ama olumlu tarafından bakarsak fazla acı çekmedi bu yönden çok iyi aslında...

    YanıtlaSil
  2. Hemsponpi hep uyudu sonra can çekişmeye başladı on dakikada gitti zaten öleceğini anlayınca yalnız bıraktım bakamadım.

    YanıtlaSil
  3. canım benim ağzı var dili yok kıyamam çok çok kötü olmuş benim de 4 kedim var sokaktakiler cabası ama hep birşey olacak diye acısını taşıyorsun yüreğinde

    kıyamam çok acı biliyorum ama elinden geleni yaptın en azından ...

    YanıtlaSil
  4. Back to Black öyle artık yapacak bir şey yok zaten...

    YanıtlaSil
  5. Başın sağolsun, bu tür şeyler çok etkiliyor insanı.

    YanıtlaSil
  6. Süpersonikcim sağol canım , insan bağlanıyor hayvanlara ölünce de üzücü oluyor işte.

    YanıtlaSil
  7. İnsanın nasıl bağlandığını bilmez miyim... Çocukluğumdan beri mutlaka hayvan arkadaşlarım oldu her dönem. Ama aslında bir yandan da ne adar çok arkadaş o kadar fazla kayıp anlamına geliyor. Yaşanan güzel zamanları düşünmek en çok güç veren şey.

    YanıtlaSil
  8. Süpersonikcim ben de kendimi bildim bileli hayvan bakıyorum daima kedim oldu zaten onun dışında kuş balık ne bulduysam baktım.Gecen seneye oranla şu an daha hafif atlatıyorum Karamel hasta olduğunda iki gün yemek yiyememiştim.Alışmak zorundayız bu duruma da napalım işte her şey bizim için.

    YanıtlaSil
  9. aaa.. daha gündüz gördüm fotografını pek sevmiştim..üzüldüm.

    YanıtlaSil
  10. Başın sağolsun...bir dost kaybetmişsin sonuçta moralinin bozuk olması normal..umarım en kısa zamanda acısını unutturacak sağlıklı bir kediye kavuşursun :)

    YanıtlaSil
  11. İyim Benim ömrü o kadarmış napalım:/

    YanıtlaSil
  12. Hypatia bir sürü kedi olduğu için yeni bi tane gelmese de olur olanlar sağlıklı olsun yeter:)

    YanıtlaSil
  13. Undenied alıştım artık yapacak bir şey yok...

    YanıtlaSil
  14. Yazık ya canım benim, ne kadar güzelmiş...

    YanıtlaSil
  15. Canim basin sagolsun, uzuldum:(

    YanıtlaSil
  16. Çok üzüldüm :( bizim bahçedeki yavruda geçen gün öldü :(

    YanıtlaSil
  17. Aslı soğuklar başlayınca ufakların bünyesi dayanmıyor enfeksiyon kapıyorlar malesef geçen sene Karamel de bu kadarken aynı zamanlarda aynı belirtilerle hasta olmuştu.Veteriner pek yaşamıyorlar diye belirtmişti zaten ama o kurtulmuştu.Bünyelerine bağlı yaşamaları.

    YanıtlaSil
  18. Çok üzüldüm ya... Başın sağolsun... Ben özellikle hayvanlara hiç kıyamıyorum, insanlardan daha savunmasız oldukları için içim gidiyor böyle şeyleri duyunca. Ama sen elinden geleni yapmışsın ve eminim yapmaya da devam edeceksin. Ne diyeyim; o kediler adına sağol ve iyi ki varsın :)

    YanıtlaSil
  19. Foondah teşekkür ederim çok tatlı bir yorum yaptın:) Hayvanlarla öyle bir bağım var ki elimden geldiğince yaşamlarını kolaylaştırmaya çalışıyorum insanlık görevim bu:)

    YanıtlaSil
  20. evinde beslemeyen sevgisini bilmiyor.. bende kuşumuzun üzerine bastım oda öldü:((... ben bide sebeb oldum yani; saat 3:41 hala uyanığım hiç bişi de yapamıyorum öylee dolanıyorum:((

    acını paylaşıyorum canım...

    YanıtlaSil
  21. Off çok üzüldüm yaa , nazar değdirdik kesin , öyle güzel yazmıştın ki, ama valla ben maşallah demiştim valla bak :(:(

    YanıtlaSil
  22. Yaseminkale geçmiş olsun diyorum sana da bazen böyle şeyler olabiliyor kendini suçlama olan olmuş onun da ömrü bitmiş...

    YanıtlaSil
  23. Ribel yok ya nazar filan değil hayvanın ömrü o kadarmış napalım:/

    YanıtlaSil
  24. Malesef kedilerin yavruyken ölümcül viral bir hastalığı oluyor ve birkaç günde ölümlerine sebep oluyor.Benim de baktığım yavrularda biri böyle düşkünleşim birkaç gün içinde yemekten içmekten kesilip ölmüştü. Hayat işte....

    YanıtlaSil
  25. Sevdacım viral enfeksiyona dayanamıyorlar %95'i ölüyor malesef.

    YanıtlaSil
  26. Çok üzüldüm:(Nedeni ne ki?

    YanıtlaSil
  27. Gönül çelen viral enfeksiyondan dolayı.

    YanıtlaSil
  28. Ama ben ağlarım bu yavruya :'((
    Çok ama çok üzüldüm :(((
    Başınız sağ olsun...
    Bizim bahçede de vardı böyle yabani bir pisimiz. Hasta olduğu besbelliydi fakat kendini tutturmadığı için ne veterinere gönderebildik ne de kendimiz tedavi edebildik :(( Neticede o da kedi cennetine kavuştu...

    YanıtlaSil
  29. Sahaf Kedisi yabani olduklarında biz de pek bir şey yapamıyoruz diğer yavruların gözleri kapanıyor mesela yakalamak için kırk takla atıyorum göz damlası damlatabilmek için 6 yavrudan üçün birer kez yakalayabildim:/ Elden gelen bir şey olmuyor bu gibi durumlarda.

    YanıtlaSil
  30. Soğuktan mı üşüyorlar acaba, kasım ayında ölmüş ikisi de baksana:S

    YanıtlaSil
  31. Fraan töbe de:D Karamel kurtuldu o zaman hasta oldu vete götürdük yaşaması mucize oldu onun:)

    Kasımda soğuklar başlıyor annesini emmeyen yavrular hemen hastalanıyorlar bünyeleri dayanmıyor işte.

    YanıtlaSil
  32. çok üzüldüm. ben de geçen gün rüyamda osmanın öldüğünü gördüm. korkunçtu. uyanır uyanmaz sarılıp göbüşüne kafamı soktum. düşünmesi bile kötü. onu çok seviyorum.

    YanıtlaSil
  33. Bazenböyleyim bu kedinin ölümünden sonra ben de Karamel'in hasta olduğunu görmüştüm rüyamda:D Hep bizimle olsunlar:)

    YanıtlaSil