2 Nisan 2011 Cumartesi

Detaylar ve Sultan Ahmet

Bildiğiniz gibi annemin rahatsızlığından dolayı İstanbul'a gidip geliyoruz.Kocaeli'deki doktorumuz yumurtalık kanseri teşhisi koyup acilen bizi Çapa'ya yönlendirdi.Sanırım iki haftadır Çapa'ya gidip geliyoruz.Biz ameliyat ya da kemoterapi kararı beklerken kuruldan biyopsi kararı çıktı.Öncelikle karından sıvı alıp onu değerlendirecekler eğer yine karara varamazlarsa mideden de sıvı almaları gerekecekmiş.Ameliyat ya da kemoterapi önceliliği sanırım buna göre belirlenecek.
Hastalığın kabullenme aşamasını atlattık artık çok doğal karşıladığımız bir durum.Hastanede çok sayıda kanser hastasıyla karşılaşıp konuştuk kurtulan epey insan olması içimizi rahatlattı doğrusu.Ben de herkes gibi kanser denilince dünyanın en kötü şeyi başımıza geldi diye düşündüm ama diğer insanları görünce fikirlerim değişti açıkçası.Şu an tedavi sürecinin nasıl işlediğini tam olarak bilemesem de önemli şeyin moral olduğunu ve kemoterapi gören hastanın çok iyi beslenmesi gerektiğini biliyorum.
Bunların dışında az çok enerjiyle ilgilendiğimi herkes biliyordur artık:) Sanırım 2011 başında yeniyıl ile ilgili bir yazı yazmıştım bu yıl dramlar yılı olacak kapılmayın diye.Dünya bir dönüşüm sürecinde , yüksek hayra hizmet etmeyen ne varsa elimine ediliyor.Bu dönemde hepimizin hayatında bir şeyler oluyor hatta dünyada dengeler değişiyor.Annemin hastalığına bu açıdan bakınca onun içine attığı , biriktirdiği enerjilerin dönüşme vaktidir.Bu onun meydan okuması.Kendini dönüştürebilmesi için ruhunun sunduğu bir fırsat.Bunları uzun uzadıya onunla da konuştuk tabi ama bunları benim anlatmamdan çok onun ne kadar ne anladığı ve seçimleri önemli.Siz siz olun kalbinizin sesine kulak verin:)

Dün hastanede işimiz bittikten sonra Sultan Ahmet'e gezmeye gittik.Sultan Ahmet Camii'nin içine ilk kez girdim açıkçası büyük bir hayal kırıklığı yaşadım.İçeri girer girmez sizi ağır bir ayak kokusu karşılıyor:) Bu kadar çok ziyaret edilen bir yerin halılarını sık sık yıkatmaları gerekir buradan yetkililere duyrulur...

Çektiğim resimleri paylaşmadan olmaz:)







Sultan Ahmet'ten çıkıp Ayasofya'ya doğru yürürken bu iki yumoş karşıma çıktı:) Kedilere olan aşkım malum tabi , annemin elleme sesleri eşliğinde hemen sevmeye koştum:) Siyah kedinin tüylerinin güzelliği anlatmakla bitmez fotoğraftan hiç belli olmuyor doğrusu.Pisicik kadife gibiydi sevmeme tepki bile vermedi hayvancık çok uykusu vardı:) Bi ara gözlerini zorla açtı , yeşil gözlerini görmüş olduk:)


Gezip tozduktan sonra Harem'e gitmek için feribota bindik.Feribot bir türlü kıyıya yanaşamıyor bir ara sola doğru baya yattık ben eyvah batıyoruz dedim anneme:) Annem tabi panik atak bir insan olduğu için neee batıyor muyuz diye tepki verince ben başladım gülmeye:D Öndeki adamda dönüp bakıyor sanırım o da panik yaptı:) İşim gücüm muzurlukmuş annem öle diyoo:)

18 yorum:

  1. Annenize ve herkese acil şifâlar diliyorum. Umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşur, İstanbul'a keyifle gezmek için gelirsiniz :)

    Sevgi ve selâm ile.

    YanıtlaSil
  2. Çok geçmiş olsun ,hem çok üzüldüm hem de enerjinizi yüksek tutmanıza çok sevindim.Lütfen keten tohumunu internetten bir araştırın. Hücre yenilenmesi için çok iyi olduğunu biliyorum. Allah şifa versin, ellerinden öpüyorum annenizin.

    YanıtlaSil
  3. Sessiz ve sonsuz umarım bir an önce iyileşir de daha çok gezeriz:)

    Serpil üzülme , bize iyi dileklerin lazım:)Keten tohumu evde vardı diye biliyorum.Zaten araştırıyoruz bu tarz şeyleri verdiğin bilgi için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  4. allah şifa versin.

    sultan ahmet' te gezdim ama hiç caminin içine girmedim.

    şu kedi köpeği sevecekseniz, ellemeden uzaktan sevin.

    YanıtlaSil
  5. ry annem gibi konuştun uzaktan sevmek nedir ya:) dokunmadan sevgi mi olur:)

    YanıtlaSil
  6. çok geçmiş olsun canım...inanırsak herşey güzel olur dimi canım...

    YanıtlaSil
  7. Yaseminkale aynen öyle:) Her şey güzel olacak...

    YanıtlaSil
  8. dokunmadan sevgi olur. felsefi olarak uzun uzun da anlatır ispatlarım ama bence bu örnek de yeterli;

    aslanları seven biriyim. hayvanat bahçesine gittiğimde kafesin dışından bakıyorum ve bu yeterli oluyor. aslana dokunmak onu daha fazla sevmemi sağlamaz.

    YanıtlaSil
  9. ry dokunmadan sevgi olur ama bunu platonik aşk gibi düşün:) Ben o kediyi hissetmek istiyorum onun da bana sevgi göstermesini istiyorum karşılıklı sevgi gösteriyoruz birbirimize:) Bakmak bana yeterli gelmiyor , dokunmak sevgimi pekiştiriyor.

    YanıtlaSil
  10. biliyorum sizi. sizin dokunmak dediğiniz şey hayvanları elmayra gibi sevmek :)

    büyükler dokunmayın demekle haklı ama. hayvanlardan, sokak hayvanı ya da ev hayvanı ayrımı yapılmadan, insanlara bulaşan bir sürü hastalık var.

    YanıtlaSil
  11. Yabancı sokak kedilerinin sadece kafasını bi de gıdığını okşarım fazla samimi olmuyorum.Zaten el temizleme jelim sürekli yanımda bulunur kedi sevdiğim için.
    Apartmanın önünde baktığım kedileri çok başka severim ama:)Sevdikten sonra eve gelip direkt elimi yıkadığım için sorun yok yani bu zamana kadar bi hastalık kapmadım:)

    YanıtlaSil
  12. Annene acil şifalar diliyorum,inşallah herşey yolunda gidecek...Gezi yapmanız hoş olmuş,kedili foto harika.Yaptığım muzurluk hoşuma gitti:)

    YanıtlaSil
  13. Baykuş gözüyle evet moral depoladık:)Hala gülüyorum ben de:)

    YanıtlaSil
  14. çok çok çok geçmiş olsun canım...tez zamanda allah şifalar versin

    YanıtlaSil
  15. Annene geçmiş olsun dileklerimi iletirsen sevinirim..Güzel bir gezi olmuş..Annene ve sana iyi bir moral olmuştur..Bloğunun ismi gibi..

    İnanırsanız olur bence..

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. Rengarengo sağol canım...

    Hayatın süs payı iletirim tabi ki:) Olacak olacak:)

    YanıtlaSil
  17. Canim annene acil sifa diliyorum. Umarim en kisa zamanda eski sagligina kavusur annecin. Moralinizi hep yüksek tutun.

    Bu arada kedileri cok seviyorum biliyorsun, yirimmm onlariii :-) Istanbulda gezerken, her kösede her yerde kedi gördükce cok mutlu oluyordum.

    YanıtlaSil
  18. Gülşah teşekkür ederim canım öyle yapmaya çalışıyoruz.

    Ben de çok seviyorum onları:) Sayıları 5-10 arasında sürekli değişen kedi topluluğu kurdum apartmanın önünde , onlarla takılıyorum her gün:D

    YanıtlaSil