14 Ağustos 2011 Pazar

Film Mimi


Sevgili Dipsos'tan gelen bir film mimi var sırada:)


Mim konusu: "Çok beğendiğiniz, izlemekten asla sıkılmayacağınızı düşündüğünüz 3 filmi (Üçlemeler üç film olarak sayılacaktır), neden bu kadar beğendiğinizi de açıklayarak yazın"

1.Zeitgeist

Her insanın kesinlikle izlemesi gereken , izlerken ohannes demekten kendimi alamadığım bir seridir:) Medyanın , kanaat önderleri denilen kitlenin hatta kodamanların:) manipülasyon yeteneğini gözler önüne seren , ülkemizde ve dünyada olup bitenlerin koca bir yalan olduğunu ispatlayan sarsıcı bir baş yapıt.


2.Kadın Kokusu (Scent of a Woman)

Bu mimde Al Pacino'ya yer vermemek sanırım haksızlık olurdu:)

Emekli Yarbay Frank Slade'in ona bakıcılığa gelen Charlie'yi dahil ettiği haftasonu planını anlatan filmdir.Emekli yarbayın hayatı zirvede bırakma planı desek daha doğru bir tabir olur:) Al Pacino'nun bu filmdeki kör rolü sebebiyle gözlerinin zarar gördüğünü söylemeden edemeyeceğim.Adam ölümüne oynamış:) Ayrıca filmde pek hoş bir tango sahnesi var sırf o sahne için bile izlenir:)


3.Derinlik Sarhoşluğu ( Le Grand Bleu )

Filmi bir kaç gün önce izlemem sebebiyle hala etkisindeyim.Aşkı özgür bırakmanın ne demek olduğunu anlatan , sizi derinliğine çeken , içmeden sarhoş eden etkileyici bir film.



6 yorum:

  1. Zeitgeist mi*? Herkes izlemeli kesinlikle realist bilgiler içeriyor gerçekten..biraz şamar gibi gelebilir bazılarına uyandıran..
    kadın kokusu..zaten aktöründen belli işte bu dedirten bir oyun çıkarmış,bir koku manyağı ben koku nun insan belleğinde önemini iyi bilirim..çok güzel bir film.
    Derinlik Sarhoşluğunu 3 kez izledim..birini sadece nasıl çekilmiş diyerek sahne sahne yakalayarak..:)

    YanıtlaSil
  2. Crazywoman zeitgeisti iki kere kadın kokusunu 3-4 kere izlemişimdir:) Derinlik sarhoşluğunu da tekrar izleyeceğim ama üzerinden biraz daha zaman geçsin her seferinde farklı tatlar yakalamayı seviyorum:)

    YanıtlaSil
  3. Bence de zeitgeist. 3. film deep'in önerisi mi yoksa :)

    YanıtlaSil
  4. Fran bariz belli değil mi deep in önerisi olduğu:) Pek bilir böyle şeyleri kulakları çınlasın:D

    YanıtlaSil
  5. bende çok beğenerek izlerim kadın kokusunu ...ve ''ingiliz hasta'' filmini yine yine izleyebilirim ..

    YanıtlaSil
  6. kelebekana ingiliz hasta'yı izlenecekler listesine alıyorum o zaman:)

    YanıtlaSil