18 Ekim 2011 Salı

Bize Şans Dileyin

Yazmayı sürekli ertelediğim , bir türlü bahsetmek istemediğim mevzuya geldi sıra.Nereden anlatmaya başlasam onu da bilemiyorum neyse baştan başlamak en güzeli:)

Bu sene Mart ayında anneme yumurtalık kanseri teşhisi kondu.O günden bu yana en az 21 günde bir İstanbul'a hastaneye gidip geliyoruz.Şimdi yol ayrımındayız , yarın annem hastaneye yatıyor ve perşembe günü ameliyatı var.Ne hissettiğimi bilmiyorum doğrusu , insanın kafası allak bullak oluyor bu durumlarda.Tek istediğim her şeyin iyi geçmesi...

İnsanın başına gelen ne olursa olsun zamanla alışıyor.Önceden kanser dendiğinde hayalimde canlanan şeyle şimdiki aynı değil mesela.Sanırım yaşamımızın bir parçası haline gelince gözünüzde büyütmekten vazgeçiyorsunuz.Şu an grip olmakla kanser olmak arasında pek fark yok benim için.Tabi ki zor bir hastalık.Hem hasta için hem yakınları için uzun bir süreç.

Annemin ilk kemoterapisi doğumgününde başladı ve 7 kür kemoterapi gördü.Her hastaya ve her kanser türüne göre kemoterapi ilaçları ve süreleri değişiyor.Ayrıca hastaların ilaçlardan etkilenme oranları kişinin bünyesine göre farklılık gösteriyor.Annemin ilk kemoterapisi en ağırıydı sonrasında tedaviye cevap verdikçe yan etkileri azaldı.Herkeste olan mide bulantısını pek fazla yaşamadı.Şu an değerleri normal , kanserli hücre sayısı her insandaki kadar.Ancak her ihtimale karşı kanserli bölgelerin tamamen temizlenmesi gerekiyor bu nedenle rahim , yumurtalıklar , karın zarı bir de duruma göre bir kolundaki lenfi alınacak.Doktorun demesine göre kitap gibi açacaklarmış:) Ameliyat büyük bir ameliyat ama ben inanıyorum ki bunu da atlatırız ve iyi haberlerle döneriz:)

Bu arada Çapa Onkoloji'de pek çok kanser hastası ve yakınıyla tanıştık onlardan bahsetmek istiyorum biraz :

Annemin kankası Macide Teyze ve kızı :) Her kemoterapiye gidişimizde annemle birbirlerini gördükçe pek mutlu oldular.Macide Teyze , durumlar karşısında yaptığı yorumlarla bizi hep güldürmüştür:)

Annemin ikinci kankası Şaban:) Kendisi benden bir yaş büyük (25 yaşında) annemin son üç kemoterapisinde serumlarını hep yanyana aldılar , ben de hemşireler kovalayana kadar onlarla oturup muhabbet ettim.Şaban hiperaktif bir kişilik , kemoterapi sonrasında halı saha maçı yapacağım deyip doktorunu şoka uğratmış:D

Turşucu Teyze : Son kemoterapi için kan vermeye gittiğimizde bekleme salonunda on kişiyi etkisi altına alıp bilimum yemek tarifi vermiş şahsiyet.Turşu yapmanın inceliklerini o kadından öğrendim henüz denemedim ama öyle bir anlattı ki hala aklımdan çıkmıyor minik salatalık turşuları:) Bir de kocasıyla olan muhabbetleri bizi bitirdi.Adam akciğer kanseri ve hala kaçak göçek sigara içiyor.Sabah kahvaltı etmeden alkol almaya başlıyormuş ayyaş işte naparsın diyor:D

Minik Şeymoş : Kendisiyle tuvalette karşılaştık adını sordum Şeyma dedi.Aaa adaşız bak benim da adım Şeyma dedim.Annesine dönüp anne ablanın adı Şeyma'ymış dedi:) Giderken de bana el salladı.

Sanırım en çok ufaklıkların hasta olması insanın içini acıtıyor.Özellikle ailelerinin onlar iyi olsun diye çırpınışlarını gördükçe etkileniyorsunuz.

Daha pek çok insan tanıdık ama asıl aklımda kalanlar bu şekilde.Son olarak ufak bir teşekkürler bitirmem gerekiyor.

Çapa Onkoloji'de çalışan bütün kemoterapi hemşirelerine ( özellikle insan üstü çabasıyla herkese yardım eden İnci Hemşire) , bütün onkoloji doktorlarına< aslında bi tanesini saymasam da olur da neyse:) > (Leyla Kılıç'a anında teşhislerinden ve hastalarla ilgi alakasından dolayı ayrıca) çok çok teşekkür ederim.

Sanırım bir hafta , on gün kadar buralarda olamayacağım.İnternete girme imkanım olursa yazmaya çalışırım.Şimdilik hepinizi kocaman kocaman öpüyorum bize şans dileyin:)

64 yorum:

  1. Allah şifa versin , inşallah ameliyat güzel gecer ve annen saglıgına kavuşur .insan herseyi kontrol edebiliyor hayatında ama sadece saglık herseyin önüne geçiyor Allah tüm hastalara şifa versin .

    YanıtlaSil
  2. herşey çok kolay olsun, çabucak iyileşsin annen..ve tüm hastalara şifa versin Allah..

    YanıtlaSil
  3. rabbim şifalar versin inşlh tez zamanda annen sağlığına kavuşur

    YanıtlaSil
  4. çok geçmiş olsun canım gerçekten zor bir hastalık... tedavisinin yanında aile bireylerinin dayanışması çok önemli bence. senin de bu konudaki özverin ortada, acil şifalar dilerim!

    YanıtlaSil
  5. allah yanınızda olsun, şifasını eksik etmesin...

    YanıtlaSil
  6. Allah çok büyük şifa versin canım hem annene hemde diğer bütün hastalar..Umarım her şey çok harika geçer ve mutlu mesut evinize dönersiniz:)
    Dualarımız her zaman sizinle^^

    YanıtlaSil
  7. İç Dünyamın Başkenti evet çok haklısın konu sağlık olunca her şeyün önüne geçiyor.Amin...

    YanıtlaSil
  8. İnşalah ameliyat güzel bir şekilde tamamlanır ve mutlu bir şekilde yuvanıza dönersiniz dualarımız annenle tatlım....

    YanıtlaSil
  9. Denizkabuğu teşekkür ederim inşallah sağlığına kavuşacak çoğu gitti azı kaldı:)

    YanıtlaSil
  10. İlktakı işte yaşayan biliyor anlatılması zor bir hastalık.Çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  11. Özge amin diyorum , teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  12. J.d sizin güzel düşünceleriniz sayesinde her şey çok süper geçecek eminim bundan:)

    YanıtlaSil
  13. iyi tarafından bakman çok güzel bu olaya..rabbim tez zamanda tüm hastalara şifa versin ..
    hem nasıl demişsin işte;inanırsak olur bence..

    YanıtlaSil
  14. Zoitsa nasıl görmek istersen öyle görüyorsun işte:) Amin...

    Sloganım hayatın her alanında geçerli:P

    YanıtlaSil
  15. canım cok geçmiş olsun tekrar tekrar... Allah acil sifalar verir inş. dualarım sizinle...

    YanıtlaSil
  16. Yasemen çok teşekkür ederim canım...

    YanıtlaSil
  17. Çok geçmiş olsun, allah şifalar versin..

    YanıtlaSil
  18. Bitanem Allah yardımcınız olsun acil şifalar versin..dua edeceğim annen ve sizler için..bu gibi durumlarda moral çok önemli,senin moralin hepinizin gücünü gösteriyor.Hep böyle kalın..hayırlı haberlerini bekliyor olacağız..

    YanıtlaSil
  19. annenin ve senin hayat dolu oluşunuz tüm bu aksiliklerin üstesinden gelecek. moralinizi bozmayın direncinizi sağlam tutun hem ne demiş azimli küçük kız; İNANIRSAK OLUR BENCE...

    YanıtlaSil
  20. Milena çok teşekkür ederim güzel dileklerin için:)

    YanıtlaSil
  21. Canim annenin ameliyati insallah cok iyi gecer ve eski sagligina kavusur. Canim ben de Istanbul'da yasiyorum, bir seye ihtiyacin olursa,haber vermen yeterli.Aninda Capa'da alirim solugu.

    YanıtlaSil
  22. Back To Black çok tatlı bir yorum bu:) Çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  23. Lulu çok çok teşekkür ederim bunu düşünmen bile çok ince bir davranış inanılmaz mutlu oldum:)

    YanıtlaSil
  24. canım umarım çok çok iyi geçer ameliyat, bi an önce iyi olur umarım.. hepimizin pozitif düşünce ve enerjisiyle, dualarıyla, sizin sevginizle iyi olucak herşey inanıyorum..

    YanıtlaSil
  25. Alice ben de inanıyorum:) Çok teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  26. Size bol sans ve kolayliklar diliyorum Seyma'cim. Simdiye kadar her sey yolunda gitti, insallah bundan sonra da oyle gidecek. Guzel haberlerinle seni burada bekliyor olacagiz.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  27. Geçmiş olsun şimdiden,Allah şifalar versin,inşallah ameliyat çok çok güzel geçer ve tamamen atlatmış olursunuz bu süreci canım..

    YanıtlaSil
  28. Öncelikle bu hastalıkla mücadelede uzmanlaşmış ve çok iyi hekimlerin olduğu bir hastane Çapa, o konuda şanslısınız,
    Belli ki seveni bol annenizin bu da moral demek, bu konuda da şanslısınız.
    Eminim anneniz ehil ellerde olacak, güzel dileklerimizde Siz'inle ...
    Kötü bir rüya gördük, geçti gitti dersiniz tez vakit.
    Acil şifalar diliyorum ...

    YanıtlaSil
  29. ÇOK GEÇMİŞ OLSUN.ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN.DUA EDECEĞİM.GÜÇLÜ OLMAYA ÇALIŞ.GELİŞMELERİ MUTLAKA PAYLAŞŞŞ

    YanıtlaSil
  30. inşallah herşey çok güzel olucak. dualarım annenle. moralini yüksek tutmaya çalış her zaman... güzel haberler bekliyorum.

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  31. SvGLove Sevgi'cim çok teşekkür ediyorum.İnşallah güzel haberlerle döneceğiz:)

    YanıtlaSil
  32. S♥A İnşallah canım çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  33. Sedo Kız Kötü rüyalar da güzel şeylere vesile olur bazen.Kötü görünen tarafları olduğu kadar iyi tarafları da oldu biz öyle bakmaya çalışıyoruz en azından:)

    Çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  34. Özlemce gayet iyiyiz canım moral bozukluğunu ilk bi iki ayda atlattık:)

    Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  35. Pembe Kanatlar yorumunu atlamışım:)

    Çok teşekkür ederim canım...

    YanıtlaSil
  36. RABBİM şifa versin.İnşallah tez zamanda sağlığına kavuşur anneniz.

    YanıtlaSil
  37. Nisamu Style İnşallah.Çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
  38. Çok çok geçmiş olsun, Allahım hayırlı şifalar versin..

    Hiç merak etme anladıgım kadarıyla annenin morali çok iyi, buda daha çabuk iyileşmesine yardımcı olucaktır..

    YanıtlaSil
  39. Aslı evet morali iyi bu da çabuk tedaviye yanıt vermesini sağladı zaten inşallah tamamen atlatacak.

    Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  40. Umarım en iyi şekilde geçer ameliyat, annen çabucak iyileşir. Hasta yakını olmak çok zordur, sen ve ailen için de hızlı ve kolay bir süreç olur inşallah, herşey geçmiş olur, geride kalır.

    YanıtlaSil
  41. Ayşegül çok teşekkür ederim iyi dileklerin için...

    YanıtlaSil
  42. Canım, şansınız açık olsun..Allah anneciğine uzun ömürler versin ve geçmişler olsun..Herşey çok güzel olacak sadece buna inanın..Bence annen çok şanslı senin gibi tatlı bir kızı var..Sende çok şanslısın ki güçlü bir annen var..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  43. canım benim inşaallah ameliyat çok çok güzel geçer ve annen en yakın zamanda sağlığına kavuşur bunun için dua edeceğim...hastaları anlatma şekline bayıldım hepsi gözümde canlandı resmen (:
    geçmiş olsun (:

    YanıtlaSil
  44. Sana ilk günlerde, daha tahlil sonuçları çıkmadan da söylemiştim şeym hatırlar mısın ? '' iyi düşündüğün herşey iyiye döner '' diye .... ! Annen senin gibi bir evlat yetiştirdiği için , tanımasam da benim gözümde yüce bir kadın ... Ve senelerin , yaşanmışlığım, sizlerinde gücü ile başarıyla üzerinden gelecek, hiç şüphem yok.. Biliyorsun 3 ay arala ile 2 kes ameliyat geçirdim bende, biri de yumurtalıklarımdan idi !

    Evet, kolay bir süreç değil, tabii ki bunu biliyorum... Şansa değil duaya ihtiyacınız var.. Bol bol edeceğim!

    Bu arada anneciğine söyle, tecrübeli biri olarak anestezi verilmeden önce nasıl uyursa öyle kalkacak.. Korkmasın sakın, ben espri yapa yapa girdim, uyumadan önce gülüyordum , çok işime yaradı.. Yan yatakta yatan teyzem ağlayarak, bağırarak uyandı ...
    :)

    Neyse çok uzattım dimi?
    Rabbim yar ve yardımcınız olsun.. Anneciğine selamlar, söylediklerimi anlatmayı unutma ;)
    sana ve ailene bol enerji ve sabır diliyorum tatlım ...

    YanıtlaSil
  45. Acil şifalar , bol şanslar diliyorum canım!
    Herşey yolunda gitsin,kolay olsun.
    Sağlıkla , neşeyle dönün...

    YanıtlaSil
  46. inanirsak olurbence :)

    oncelikle cok cok gecmis olsun.

    allah annenin ve sizin yaninda olsun.
    hepinize cok kuvvet versin .

    senin gibi pozitif kizi oldugu icin annen ve senin etrafindakiler cok sansli

    hayata bakis acin hep boyle kalsin

    saglikla eve donun butun kalbimle diliyorum .

    YanıtlaSil
  47. umarım ameliyatı çok çok iyi geçer, bir an önce annenin sağlığına kavuşmasını diliyorum, acil şifalar..sevgiler..

    YanıtlaSil
  48. Allah acil şifalar versin. Blogu yeni keşfettim, izlemedeyim. Dilerim güzel haberlerle tekrar karşılaşırız, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  49. ay canım, annenin hastalığına çok üzüldüm ama anladığım kadarıyla atlatmış sayılır. Hadi bakalım inşallah her şey iyi geçer geçmiş olsun hepinize :)

    YanıtlaSil
  50. Annecin ve diğerleri için dua ediyorum..tez zamanda şifalarına kavuşurlar inşallah..seni merakla bekliyor olacağız..yazman bile zaman zaman not düş olur mu canım..?:)) İyi olduğunuzu bilelim..:)Anneni öp benim için...:)

    YanıtlaSil
  51. Canım aklım sizde. Umarım en kısa zamanda buralarda olursun da bizi de durumlardan haberdar edersin. Öpüyorum çok, şansa ihtiyacınız yok :)

    YanıtlaSil
  52. Geçiyordum bu taraftan, blogunuza uğradım. Dedim ki, belki benim de inandıklarım ama yapamadıklarım vardır ve belki bana burada biraz daha inanç aşılanır.

    Haksız da çıkmadım.

    Okuduğum ilk yazı bu yazı olsa da kimi şeylere olan inancın asla tükenmemesi gerektiğini anında hissettirdiniz bana. Ceplerinizde bolca inanç olduğu öylesine aşikâr ki, yanınızda İstanbul'a götürdüklerinizden geriye, bana yetecek kadar inanç kalmış bile!

    Bu yüzden, siz inanmaya devam edin, her şeyin iyi olacağına inanın en çok da. Ki ben şu anda öğrendim bunu: "İnanırsak olur bence." Bence de...

    Tez vakitte ve güzel sonuçlarla atlatırsınız bu süreci dilerim.

    YanıtlaSil
  53. Çok geçmiş olsun, umarım en yakın zamanda, tekrarlamamak üzere atlatır annen bu hastalığı.

    Biraz geç kalmışım gerçi ama bol şans diliyorum.

    YanıtlaSil
  54. acil şifa versin blogunuzu yeni keşfettim. umarım anneniz iyi bir ameliyat geçirmiştir

    YanıtlaSil
  55. Sanırım biraz geç kaldım ama çok geçmiş olsun. Umarım her şey yolunda gider.

    YanıtlaSil
  56. merhaba, blogunu yeni kesfeetim ve annenle ilgili yazini okudum. annene acil sifalar diliyorum. blogunun ismi cok guzel, inanirsak olur bence;) annenin iyilesecegine inan bence. hersey guzel olucak.

    YanıtlaSil
  57. geçmiş olsun canım.. şans diliyoruuz sizee güzel annene ve dualarım sizinle..

    YanıtlaSil
  58. Dilerim şu an yüzün gülüyordur..seni ve anneni öpüyorum.

    Çok meraktayım inan..:)

    YanıtlaSil
  59. Mütemadiyen annem pozitiftir o sayede atlattık:) çok teşekkür ederim güzel dileklerin için.

    Tutarsız turşu adını okuyunca bile turşucu teyzeyi hatırlıyorum kadın hafızama kazındı:) her şey güzel geçti eve döndük:)

    Nimo annem daha önce ameliyat geçirdiği için alışkın zaten stres yapmıyor iyi olma niyetinde olduğu için güle oynaya gidiyor ameliyata:)

    kanserle ilgili ameliyat olunca süreçler diğerlerinden daha farklı oluyor tabi normal bi ameliyat gibi bakamıyorsun malesef bir de kemoterapiden çıkan bir bünyenin ameliyat geçirmesi daha zorlu oluyor falan filan neyse geçti gitti:) teşekkür ederim güzel dileklerin için.

    Baykuş Gözüyle çok teşekkür ederim diğer yazımı okudun zaten döndük her şey güzel sayenizde:)

    YanıtlaSil
  60. Mon clementier pozitifliğin farkında olmadığım zamanlarda blog adımı seçmiştim ki ne kadar doğru bir seçim olduğunu her gecen gün fark ediyorum:) Günden güne artarak devam ediyor bu pozitif ruh hali:)Evimize döndük annem gayet iyi çok teşekkür ederim yorumun için...

    Suvebeyaz çok teşekkür ederim atlattık ameliyatımızı:)

    Foondah çok teşekkür ederim ve hoş geldin:) Daha çok karşılaşalım:)

    Krem Karamel üzülme tatlım geldi geçti artık:) Çok teşekkür ederim.

    Crazywoman not düştüm canım sana:) Çok teşekkür ederim yorumlarınla destek olduğun için çok öptüm seni:)

    YanıtlaSil
  61. Fraaan çok iyi yorum bu şansa ihtiyacımız yok evveet doğru tespit:)Ben geldim sen kayıpsın hadi gel özledim:)

    Sheydosh yaptığın yorum inanılmaz etkiledi beni:) Daha çok gel olur mu:)

    Süpersonikcim dilerim tamamen atlatmışızdır artık bundan sonra bir kaç kemoterapimiz daha olacak sanırım sonrasında özgürüz:)çok teşekkür ederim.

    Handmade by Aylin çok teşekkür ederim her şey güzel geçti:)

    Bir ince ses çok teşekkür ederim yorumun için:)

    Goncha ben her zaman inandım buna:)Çok teşekkür ederim:)

    Mia biz de seni öpüyoruz canım geldik topladığım şanlar işe yaradıı:D

    Crazywoman gülüyorum eveet:)

    YanıtlaSil