1 Aralık 2010 Çarşamba

Egg İn a Basket

İstanbuldaki harika kahvaltımı sizlerle paylaşmak istiyorum:) Ço havalı bir şey yapıyoruz millet egg in a basket:D Sevgilinize , eşinize , çoğuğunuza yapın gönülleri feth edin diyorum.
Öncelikle tost ekmeğine , bir yumurtaya ve katı yağa ihtiyacımız var.Ekmeğin ortasını su bardağıyla çıkartıyoruz.

Ekmeğin bir tarafına bolca yağ sürüyoruz şöyle bir parmak derler ya o hesap:) Teflon tavaya da 1.5 tatlı kaşığı (eğer tava küçükse) yağ atıyoruz.Özetle bol yağlı olacak lezzeti ordan geliyor.Sonra ocağı açıyoruz tavadaki yağ eridikten sonra ekmeğin yağlı tarafı üste gelecek şekilde tavaya yerleştiriyoruz.Ekmeği koyduktan 1-2 dakika sonra ortasıdaki boşluğa yumurtayı kırıyoruz üzerine tuz ve baharat sepiştiriyoruz.Yumurtanın altı tamamen pişiyor ancak üst kısmı cıvık kalıyor bu nedenle ekmeğimizin diğer tafarını çevirip bir kaç dakika da böyle pişiriyoruz.

Bu da pişmiş hali.

Hem çok pratik hem çok leziz:) Süper bir pazar kahvaltısı olur tavsiye ederim.

16 yorum:

  1. Görüntüsü için yapmaya değer valla,paylaştığın için teşekkürler :))

    YanıtlaSil
  2. Bu tadı herkes denemeli rica ederim:)

    YanıtlaSil
  3. Ay canım eşim bana hep yapar;) Hatta kalplisini bile yapmışlığı vardır:)

    YanıtlaSil
  4. Ayy acccaaaip görünüyor, denerim ben bunu, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  5. SvgLove çok şanslısın o zaman:)Bu arada mimlemiştim seni:)
    Lilacsmell kesinlikle dene çok süper:) Seni de mimlemiştim:D

    YanıtlaSil
  6. ummmmm çok leziz gözüküyorr :)) deneyeceğim...;)

    YanıtlaSil
  7. Nk deneyin tabiki şimdiden afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
  8. Aaa ben görmemişim ki!
    Hemen alayım;)
    Teşekkür ederim;)

    YanıtlaSil
  9. Bende istiyorum ama banada yaparmısınnnn :D:D:D

    YanıtlaSil
  10. Svglove rica ederim:)
    Jelicim tabiki yaparım buluşurken yanımda getireyim istersen paker yapıp:D:D

    YanıtlaSil
  11. mutlaka denemek isterim süper bir görüntü olur.

    YanıtlaSil
  12. Ellerine sağlık nefis görünüyor canım. Bir pazar kahvaltısında deneyebilirim :)

    YanıtlaSil
  13. Teşekkürler , şimdiden afiyet olsun:)

    YanıtlaSil