10 Ağustos 2011 Çarşamba

Mud Cake

Edirne'de Esrayla evde olduğumuz bir gün kendimizi şımartalım dedik ve herkes bildiği güzel bi şeyi yaptı.Benim favorim eski bloğumda da yazmış olduğum mud caketi.Hemmen kolları sıvadık ve en yakın mahalle bakkalına koştuk , onda ne varsa toparladık geldik:)

Malzemeler :

150 gr tereyağı
İki paket bitter çikolata
2 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı nescafe
1 bardak sıcak su
1.5-2 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yumurta
Çikolata sosu < Dr. Oetker tercih ederim normalde , bakkalda olmadığı için Carte D'or aldık başarılı buldum ama Dr. Oetker'e aşığım aramızda özel bişiler var:)


Yapılışı :

Tereyağı,çikolata,şeker,su,nescafeyi ufak bir tencerede( çikolata eriyene kadar) pişiriyoruz.Bu esnada yapışmasın diye tahta kaşıkla sürekli karıştırdım.Çikolata ve yağlar tamamen eridikten sonra karışımı soğumaya bırakıyoruz.



Ayrı bir kaba un,kakao,kabartma tozu,vanilyayı eliyoruz.Sıvı karışım ılık hale gelince mixer kabımıza alıyoruz üzerine unlu karışımımızı ekleyip karıştırıyoruz.Son olarak da iki yumurtayı kırıp tekrar karıştırıyoruz.Sıvı karışımın ılık olmasına özen gösterin ki yumurtalar pişmesin:)

Fırınımızı 150 dereceye getirip 10 dk kadar ısıtıyoruz vee kekimizi pişmesi için fırına atıyoruuz:) 150 derecede tam 50 dakika pişiyor sonrasında üzerine çikolata sosu döküyoruz.Arzu eden hindistan cevizi de atabilir ben yakıştırıyorum:)

Kime mud cake yaptıysam inanılmaz bi havam oldu:)Her yiyen hmmmm mmmm diye kaldı tarifini istedi.İlerde evlenince önemli misafirlerime bundan yaparım artık ama o zaman tarifini vermeyi düşünmüyorum ev hanımlığı sırları paylaşılmaz kihkihkih:) Yani şimdi tarifi aldınız aldınız ilerde sizi kandırabilirim ona göre sonra ben yaptım olmadı filan dinlemem:D

24 yorum:

  1. çok çekici görünüyor..:)
    ellerine sağlık.. ben de denicem en kısa zamanda.. :)

    YanıtlaSil
  2. iyim benim kek çok çekici ama biz yerken hiç çekici olamadık:D Direkt saldırdık vallahi enfes , şimdiden afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
  3. Eline sağlık ve afiyet olmuş:)) İnşallah ileride senin gibi becerikli bir gelinim olur :)) Not :Süper aşçı KAYINVALİDE :)))

    YanıtlaSil
  4. Nuraycatasarımlar Ayyy süper aşçı Kayınvalideden süper bi iltifat kaptım :D pek bi hoşuma gitti efenim umarım oğluşunuz becerikli bi gelin getirir getirmezse de siz onu yetiştirirsiniz zaten:)

    YanıtlaSil
  5. Chocolat aah chocola aah chocolata

    Ah yumie ahh

    YanıtlaSil
  6. Lolachocolat Ah ki aah:) Çok kalorili bi tarif işte insan her zaman yapamıyor:D

    YanıtlaSil
  7. Tadi bu yuzden lezzzlzzz oluyo ya yummiiee

    YanıtlaSil
  8. ama..ama..sen sabote ediyorsun diyetimi..;))

    YanıtlaSil
  9. enee, süper!!!
    ben tereyağı yerine bir su bardağı sıvı yağla deneyim diyorum?

    YanıtlaSil
  10. hımmm bunu hemen denemeliyimm... tarif için teşekkürler.
    çok şanslıyım ki fikrini değiştirmeden yazdım tarifi :))yalnız sormak istediğim bir şey var canım, yumurtayı da unlu-kakaolu karışıma ekliycez değil mi?

    YanıtlaSil
  11. Crazywoman bi kereden bişi olmaz:)

    YanıtlaSil
  12. Ezgi sıvı yağla aynı tadı elde edemezsin bence çünkü çikolata ve katı yağ sayesinde kekin içi ıslak gibi oluyor ve güzelliği orda:)

    YanıtlaSil
  13. İlktakı eritilen çikolata yağ karışımının üzerine unlu kakaolu karışım eklenip karıştırılıyor.onlar karıştıktan sonra iki yumurta kırıp tekrar karıştırıyorsun.

    YanıtlaSil
  14. aha! canım istedi. anneme söyleyeyim de yapsın.

    YanıtlaSil
  15. ry hadi yapsın da beğenecek misin bakalım yiyince haber ver nasıl olmuş:) ama annene söyle benimkinin kalıbı gibi kalıp kullansın öyle daha güzel oluyo:)

    YanıtlaSil
  16. canımcım denedim ve sonuç muhteşemmm :)) bayıldım aynı zamanda benim tatlı düşmanı nişanlım bile iki dilim yedi (şok şok şok dünyada görülmedi) başka tarfin yok mu :D

    YanıtlaSil
  17. Laldiller çoook sevindim yorumunaa:D ahahahahahahha:D benim babam da tatlı sevmez ama bu keki silip süpürüyor:D başka tariflerim de vardı ama nelerdi şu an hiç aklıma gelmedi güzel şeyleri buldukça denedikçe yazarım zaten:D

    YanıtlaSil
  18. tamam kuzum takipteyim ... (GayeNaz)

    YanıtlaSil
  19. Benim dikkatimi çeken başka bişi var, o eller senin mi? Oje sürmezdin ya sen, ondan şaşırdım :)

    YanıtlaSil
  20. Fran Son zamanlarda sürmeye başladım yeni oje aldım bir sürü renkleri görünce dayanamadım sanırım:D

    YanıtlaSil
  21. yorum geç olacak ama :) birkaç gün sonrasında denemiştim ve çok begendim gerçekten de ...:)

    YanıtlaSil
  22. İyim beğendin demek:) Afiyet olsun o zaman:)

    YanıtlaSil